Het voordeel van gastouderopvang is de flexibiliteit en opvang in huiselijke kring. SKOC biedt gekwalificeerde gastouders in de regio Hoeksche Waard

Gastouderopvang heeft een heel eigen karakter. De gastouder zorgt voor een kleinschalige en persoonlijke opvang in het eigen huisgezin. Hierdoor kan de gastouder veel aandacht aan uw kind besteden en de opvang aanpassen aan de behoeften van het kind. U kunt met de gastouder afspraken maken over de pedagogische aanpak van uw kind. Flexibiliteit van opvangtijd en aantal opvanguren is een groot voordeel van gastouderopvang.

Het Gastouderbureau van SKOC brengt ouders die opvang voor hun kind zoeken (vraagouders) in contact met mensen die kinderen willen opvangen binnen hun eigen gezin (gastouders). Het gastouderbureau werft en selecteert daarvoor de gastouders, brengt de contacten tot stand tussen vraagouders en gastouders en geeft advies, informatie, scholing en begeleiding tijdens de opvang.

Als na een eerste kennismakingsgesprek beide partijen tot overeenstemming komen legt het gastouderbureau de afspraken vast. Daarna kan de opvang van start gaan.

Previous Next

Een vraagouder vertelt

— 18 april 2018

Joyce

Toen ik zwanger was van mijn zoon, inmiddels 9 jaar geleden, werkte ik in de zorg. Vanwege de onregelmatige werktijden kon ik niet terecht bij een kinderdagverblijf. Via SKOC werd ik toen voorgesteld aan een gastouder. Ik voelde gelijk een fijne klik waardoor ik mijn kind met een gerust hart achter liet. Een van de voordelen van gastouderopvang is dat dit heel flexibel is. Ik kon mijn zoontje halverwege de dag brengen als ik een late dienst had of juist heel vroeg als ik vroeg moest beginnen. Er is bij het ophalen voldoende tijd om de dag van je kind door te nemen. Er zijn altijd andere kinderen bij de gastouder waar mijn zoontje mee kon spelen.

De kosten voor de gastouderopvang bestaat uit twee bestanddelen: de vergoeding voor de gastouder en de bemiddelings- en begeleidingskosten van het gastouderbureau.  Alleen de daadwerkelijk afgenomen uren worden per maand gefaktureerd. Daarnaast vergoedt de vraagouder de kosten voor maaltijden.

Het uurtarief van de gastouder is in overleg met de desbetreffende gastouder.

De bemiddelings- en begeleidingskosten van het Gastouderbureau zijn

– € 2,00 per uur met een minimum van  10 uur en maximum voor 55 uur per maand  voor het 1e kind of gezinnen met  1 kind < 4 jaar.
(Dus tussen de € 20,00 en € 110,00).

– € 1,50 voor het 2e en volgende kind  met een minimum van 10 uur en een maximum van 40 uur.
(Dus tussen de € 15,00 en € 60,00).

–  € 2,00 per uur met een minimum van 10 uur en een maximum van 30 uur voor gezinnen met 1 kind > 4 jaar.
(Dus tussen de € 20,00 en € 60,00) .

De nettokosten voor gastouderopvang zijn afhankelijk van de hoogte van de kinderopvangtoeslag.

Inschrijven voor gastouderopvang