Sinds 2017 werken SKOC kinderopvang en Acis Openbaar Primair Onderwijs samen aan de ontwikkeling van Integrale Kindcentra.

Groeien doen we samen!

Acis Openbaar Primair Onderwijs en SKOC hebben begin van dit jaar een intentieovereenkomst getekend om opvang en onderwijs samen te brengen in Integrale Kindcentra onder de projectnaam De Hoeksche School. De Hoeksche School biedt kinderen van 0 tot 13 jaar alle ruimte om met elkaar te spelen, te integreren en van elkaar te leren. Zodat ze samen optimaal kunnen groeien in de ontwikkeling van hun talenten. Er is een gezamenlijk ontwikkelingsaanbod en een doorgaande leerlijn en het kindcentrum functioneert als 1 organisatie naar buiten toe.

 

Hoeksche Scholen

Het Integrale Kindcentrum (IKC)  is een voorziening voor kinderen van 0 tot 13 jaar, waar zij gedurende de dag kunnen komen om te leren, te spelen, te ontwikkelen en anderen te ontmoeten.

In onze kindcentra werken onderwijs en opvang nauw samen. Er is sprake van 1 team met 1 aanspreekpunt. Uiteraard zijn er verschillen tussen onderwijs en opvang, maar er is sprake van een doorgaande ontwikkelingslijn.

Onze kindcentra staan open voor elk kind, ook als het een andere basisschool bezoekt.