Openingstijden en dagindeling

De openingstijden en de soorten opvang kunnen verschillen per BSO. Wij geven u hier de standaardtijden. De medewerkers van het Centraal Bureau informeren u graag over afwijkende openingstijden en opvangmogelijkheden bij de BSO van uw keuze of over de mogelijkheid een andere tijd af te spreken.

De buitenschoolse opvang opent om 07:00 uur. Vanuit de buitenschoolse opvang worden de kinderen naar de basisschool gebracht. Na schooltijd is de opvang geopend tot 19:00 uur. De schooltijden zijn per dag en school afwijkend, de buitenschoolse opvang past zich hierbij aan. Op woensdagmiddag en op vrijdagmiddag is voor de jongste kinderen geen school en is de BSO de hele middag geopend. Tijdens de schoolvakanties is de BSO geopend van 07.00 tot 19.00 uur.

Als de kinderen uit school komen krijgen ze eerst iets te drinken. Het gebruik van de maaltijd of een tussendoortje is een gezamenlijke activiteit. De opvang verzorgt het eten en drinken voor de kinderen en let daarbij op gezonde voeding. We houden daarbij rekening met bijzondere voeding. De redenen daarvoor kunnen zijn: dieet, geloofsovertuiging of een allergie. Afwisselend krijgen de kinderen melk, thee, vruchtensap, yoghurtdrank, limonadesiroop en vers fruit. In de buitenschoolse opvang wordt snoepen beperkt gehouden.